Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

29 Mart 2012 Perşembe

Ruha Şifa Niyetine

"Kalp kırıklığına iyi gelen gönül alan otu gelmiştir. Ruha şifa niyetine." yazsa bir aktarın kapısında, hiç düşünmeden dalarız içeri, hiç birbirimizi kandırmayalım şimdi. Bazen insanlardan beklediklerimizi, beklediklerimiz gerçekleştirmeyecek. Bazen yaptıklarımızı düzeltecek bir ilahi güç gelmeyecek. İşte o zaman başka yollara başvuracak insan, şifa niyetine.

Öyle bir ot mutlaka bir yerlerde yeşeriyor. Dağ köylerinin birinde, bir evde kurutuluyor taş bir odada. Bir gün biri onu çuvallar içinde, bir gemiye bindirecek. Okyanus aşacak, limanlara yanaşacak. Oradan kara yoluyla dağların arasından geçecek, geniş vadileri yaracak. Bir gün bir bakmışız, bir aktarın küfesinde duruyor, ruha şifa niyetine. Sakın çok almayın, başkalarına da kalsın. Herkese yetsin gönül alan otu.

Birkaç dakika demleyin, süzdürün, için. Oh, şifa niyetine. 24 saat içinde kalp kırıklığı azalacak. O ot, o koca dağın tepesinde boşuna yetişmedi. Onu toplayan köylünün taştan evinde boşuna kurutulmadı. Okyanusları aşmadı boşuna, inanın. İyi gelecek.

Birilerinden bir şey beklemek yerine, en başta kendi kendinize kırdığınız kalbinizi kendiniz tamir edin. Kalbi boşlamak, başkalarının eline teslim etmek yanlıştı, kabul edin. Suçu önce başkasına atmaktan vazgeçin. Bir şey kırıldı mı, elinizdeyse siz tamir edin. Bir tutam gönül alan otu alın mesela. Kalp kırıklığına iyi geliyor. Ruha şifa niyetine.

-Hayal dünyasından sevgilerle.-


27 Mart 2012 Salı

Başımıza İşler Bunlar

Bazı şeyler yalnızca filmlerde olur. Buna inandırmışızdır kendimizi. İzlediğimiz karakterlerin yerine kendimizi koyarız rahat rahat, çünkü bazıları gerçekte olamayacak kadar gerçekdışıdır. Kendi kişiliğinizle örtüşmezse, gerçekdışıdır. Hayaletler, ucubeler, vampirler varsa, gerçekdışıdır. Endişelenmek yersizdir. Birileri ölür, birileri aldatılır, birileri ihanet eder, birileri hastalanır, birileri aşık olur... Bunlar da filmlerde olur çoklukla. Bizim başımıza gelenler filmlerde abartıldığı kadar büyük şeyler olmaz büyük ihtimalle. Öyle şeyler filmlerde olur nasılsa. Rahatlayabiliriz. Öyle sanabiliriz. Yanılabiliriz.

Bazı filmler insanın başına gelir. Sıradan insanların başına gelebilir. Sıradan hayatlar alt üst olabilir, paramparça olabilir. Dağılmışsa toparlanabilir. Değişebilir. Kişilikler depremle yıkılabilir, dengeler yer değiştirebilir. "Asla yapmam" denilen şeyler yapılabilir, olabilir. Hayat yalnızca bir tokatla, bir kurşunun yarattığı etkiyi yaratabilir. Bazı filmler insanın gerçekten başına gelebilir. Asla "asla" demeyin. İmkansız sandığınız şeyler, bir gün zaaflarınıza yenik düşebilir. Bazı filmler "bu ben miyim?" sorusuyla birlikte gerçek hayatta vuku bulabilir. 

Sıkı tutunun, irtifa kaybedilebilir. Paraşütsüz atlamak zorunda kalınabilir. İmkansız değil birçok şey; inanın, bazı filmler insanın başına gelir.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı