Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

21 Temmuz 2013 Pazar

We Need To Talk About Kevin - Kevin Hakkında Konuşmalıyız


Çocuğunuz sizi doğduğu andan itibaren hiç sevmese, ne yapardınız? Sizi çılgına çevirmek için, size zarar vermek için uğraşsa ne yaparsınız? Ortada hiçbir sebep yokken bunları yapan Kevin'ın ilginç hikayesinin anlatıldığı We Need To Talk About Kevin (Kevin Hakkında Konuşmalıyız) kesinlikle çok sert, çok çarpıcı bir film.

Sanki tek amacı annesine acı çektirmek için dünyaya gelmiş olan Kevin ve ailesinin hikayesi anlatılıyor filmde. Kevin yalnızca annesine böyle davranıyor, yalnızca annesiyle uğraşıyor, onu sevmediğini doğduğu ilk günden itibaren belli ediyor. Kevin'da bir gariplik olduğunu sezen annesi, eşiyle defalarca konuşmak istemesine rağmen, baba bu durumun safsata olduğunu düşünüyor ve üstüne düşmüyorlar. Kevin, mutlu, sade ve sıradan bir ailenin içinde mutsuz, kindar, acımasız ve umursamaz biri olarak yetişiyor. Her günü, kafasında kurguladığı o korkunç sona göre yaşıyor.

Lionel Shriver'ın 2003 yılında yayınladığı aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrolünde Oscarlı oyuncu Tilda Swinton, John C. Reilly ve Ezra Miller var. Filmde en dikkat çeken performans kesinlikle Tilda Swinton performansı. Son derece etkileyici bir performans sergilediği aşikar, çok dikkat çekiyor. Bir diğer dikkat çeken oyuncu da Kevin'ın ergenlik çağını canlandıran Ezra Miller. Son dönemde yer aldığı projelerde dikkat çeken Miller, Kevin rolüyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Takdire şayan oyuncu performanslarının yanı sıra yönetmen Lynne Ramsay'e de koca bir parantez açmak gerekiyor. Ağır işleyen bir film olmasına rağmen, birkaç farklı zaman dilimine atıfta bulunarak flashback yöntemini etkin bir biçimde kullanan Ramsay, merak uyandırarak izleyiciyi uyanık tutmayı başarıyor. Ayrıca anne-oğul ilişkisinin en acıklı, en ürpertici anlarına tanık olduğumuz anlarda kullanılan aile temalı müzikleri de es geçmemek lazım; soundtrack konusunda da çok başarılı bir film olmuş.

Gerçekten tüyler ürpertici, sorgulatıcı bir psikolojik dram. Çocuk sahibi olup olmamayı düşündürecek kadar güçlü. Son zamanlarda izleyebileceğiniz en etkileyici filmlerden biri. İzlenecek filmler listenize mutlaka ekleyin, pişman olmayacaksınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı