Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

1 Şubat 2013 Cuma

Albüm Güzellemesi: Melis Danişmend - Biraz Gülmek İstiyordum

Son birkaç yılda alternatif müzikte kadın vokallerde en dikkat çeken isimlerden bir tanesi Melis Danişmend. İlk albümü Daha Az Renk ile fazlasıyla dikkat çekmiş, Bin Doz Öfke, Her Şey Normal, Sarhoşken Pişkin Ayıkken Pişman gibi şarkılarla tekrar tekrar dinleme isteği yaratmıştı. Üstüne bir de Feridun Düzağaç'ın ta derinlere dokunmalı şarkısı Çok Geç'i dokundura dokundura seslendirince Melis Danişmend daha da çok sevildi. Şarkı sözleri, müziğe bakış açısıyla farklı bir yer edindi müzik piyasasında. Hal böyle olunca yeni albüm bekleyişleri çoğaldı. Merakla beklenen ikinci albümü Biraz Gülmek İstiyordum sonunda çıktı görücüye. 

Albüm, hani şu "dinledikçe" güzelleşenlerden. İlk dinlediğinizde bir şarkı seçiyorsunuz en güzel  bu diyebileceğiniz. Dinledikçe, kulağa daha yatkın geliyor şarkılar, alışıyor ve daha da sevmeye başlıyorsunuz. Melis Danişmend'in o duru sesi, akustik gitar ve piyano ile birleşip, dinleyiciyi etkisi altına alıyor. İlk albümden farklı olarak bu albümde davula da kulak veriyoruz, parçalar haliyle biraz daha hareketli, ritimli. Şarkıların tümünün sözü ve müziği Melis Danişmend'e ait. Tarzıyla, sözleriyle farkını koyuyor ortaya hemen. Biraz Gülmek İstiyordum kışın en güzel albümlerinden biri bana göre. Her albümün dinleyici için bir gözbebeği vardır illaki; Ufak Tefek Notlar albümün en sevdiğim parçası, nacizane notumu da düşeyim.

Albümün tamamını buradan dinleyebilirsiniz: http://www.ttnetmuzik.com.tr/#album-Biraz_Gulmek_Istiyordum-278256

3 yorum:

  1. Haftamı Şenlendirenler yazısı yazacak mısınız acaba? Çok yararlı ve güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Öyle mi? Madem istek var, seve seve yazarım tabi ki :)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah o zaman :D

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı