Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

30 Temmuz 2013 Salı

Haftamı Şenlendirenler



Haftamın Kitabı: Ne zamandır merak ettiğim bir kitaptı Masumiyet Müzesi; işten fırsat bulduğum vakitler okurum diye e-kitap olarak indirdim bilgisayarıma ve canım sıkıldıkça okudum. Orhan Pamuk'un son zamanlarda epey ses getirmiş bir romanıydı ve neden bu kadar ses getirdiğini okuyunca anladım. Tipik bir Yeşilçam hikayesini duygu yoğunluğu ve tasvirlerle zenginleştiren Orhan Pamuk, okuyucuyu uzun sayfalarda bile bağlayabiliyor kendine. Nişantaşılı zengin bir ailenin çocuğu olan iş adamı Kemal'in uzaktan akrabası Füsun'la yaşadığı yasak aşkı anlatan Masumiyet Müzesi; okuyucuyu bir yandan 70'li - 80'li yılların büyüsüne götürürken bir yandan da duygu dolu bir aşkın içine sürüklüyor. Ben çok severek okudum, okumaya fırsat bulabilecek herkese tavsiye ederim.

Haftamın Filmi: Çizgi kahramanların beyaz perdeye uyarlandığı altın çağları yaşıyoruz, bilmem farkında mısınız? Çocukluktan bu yana hayranı olduğumuz süper kahramanları son teknoloji harikası çekimlerle beyaz perdede görmek elbette ki heyecan verici bir durum. Her ne kadar aramızda çizgi roman ruhunun öldürüldüğünü düşünenler olsa da, bu deneyimi yaşamak gerçekten heyecan verici. Superman'in son beyazperde uyarlaması Man of Steel de bu heyecanı yaşatanlardan. Bu kez hikaye Zack Snyder'in gözünden sunuldu bizlere. Başrolünde Superman'i Henry Cavill, Lois Lane'i ise Amy Adams canlandırdı. Her ne kadar izlerken aksiyon sahnelerinin gereğinden fazla tutulduğunu düşünsem de; genel olarak kast seçimi ve görsellik açısından başarılı bir film, üstelik Diane Lane, Russell Crowe ve Kevin Costner'ı da izletmesi cabası.

Haftamın Albümü: Ne zamandır merakla beklediğim bir albümdü Aysel'in. Çok sevdiğim Aysel Gürel'in anısına, onunla çalışmış sanatçıların şarkılarını seslendirdiği bir albüm projesi olan Aysel'in, geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürüldü. Ne yalan söyleyeyim, bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı aslında. Birçok yorumu eksik buldum, aranjelerini beğenmedim. Ama içlerinde birkaç tane çok sevdiğim parça oldu. Bunların birincisi elbette ki Tarkan'ın Firuze yorumu. Kusursuz güzellikteki şarkıyı kusursuz seslendirmiş Tarkan. Bir diğer beğendiğim yorum Ayşegül Aldinç'in Yolun Başında yorumu oldu. Albümün sürprizi kuşkusuz Yasmin Levy. Unutulmaz şarkılardan biri olan Sevda'yı İspanyolca seslendirmiş Levy ve şahane olmuş. Bunun dışında genel olarak vasat bir albüm ama Aysel Gürel anısına dinlenecektir.

Haftamın Dizisi: Yaz döneminin televizyon dizileri açısından kısır olduğunu söyleyenler büyük yanılgıya düşüyor bence, çünkü yaz döneminde de şahane diziler geliyor ekranlara senelerdir. Bu yaz döneminin en çok ses getiren dizilerinden biri de Showtime ekranlarında yayınlanmaya başlayan Ray Donovan oldu. Dizide Donovan ailesinin hikayesi anlatılıyor. Mafyavari öğelerle süslü olan Ray Donovan'ı bir aile draması olarak nitelendirebiliriz. Yasadışı şekillerde arabuluculuk, iş çözümü yapan bir şirket yöneten Ray Donovan'ın, bir yandan da aile sorunlarıyla boğuştuğu güzel bir dizi. Yeni dizi arayanlar mutlaka bir göz atsın derim ben.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı