Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

23 Temmuz 2013 Salı

Conviction - Mahkumiyet

Betty Anne ve Kenny Waters kardeşlerin gerçek hikayesinden yola çıkılmış şahane bir film Conviction (Mahkumiyet). Adaletin her zaman adil olmadığını gözler önüne seriyor; suçluyor, kızdırıyor, üzüyor, sarsıyor. 

Massachussets, Ayer'de yaşayan Waters kardeşler, çocukluktan bu yana hiç ayrılmayan, birbirini çok çok seven ve sürekli birbirinin arkasını kollayan iki kardeştir. Babasız bir ailede, sorumsuz bir annenin yanında büyümenin bütün zorluklarını yaşamış, birlikte aşmışlardır. Kenny Waters, kasabada çocukluktan bu yana "sorumsuz, yaramaz, kavgacı" bir tip olarak görülür. Bir gün bir cinayet yüzünden hapse girer, yalancı şahitler ve jüri kararıyla hüküm giyer. Abisinin suçsuz olduğuna inanan Betty Anne, bunu kanıtlamak için elinden geleni yapar. Temyiz kararının da aleyhlerine çıkması üzerine Betty Anne hukuk okumaya ve abisini kurtarmanın başka yollarını aramaya başlar. Kocasını, çocuklarını ikinci plana atar ve kendini bu davaya adar. Uzun yıllar sürecek mücadele artık başlamıştır.

Betty Anne Waters'ı canlandıran Hilary Swank, azimli ve güçlü kadın imajını muhteşem bir şekilde yansıtıyor filmde, gözlerinizi ondan alamıyorsunuz. Sam Rockwell'in deli dolu karakter Kenny Waters'ı canlandırması da takdire şayandı. Suç temalı dizilerin yönetmeni oyuncu Tony Goldwyn'i de es geçmemek gerek; duygu yüklü sahneler son derece samimi ve başarılıydı.

Conviction, "asla pes etme" mesajını güçlü şekilde veren bir film. Gerçek bir olaydan yola çıkması da etkileyiciliğini artırıyor. Herkes bu etkileyici hikayeye tanık olmalı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı