Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

8 Şubat 2010 Pazartesi

The Time Traveler's Wife (Zaman Yolcusunun Karısı)



Bir kadın düşünün ki, gelecekten gelen ve belirsiz zamanlarda geri dönen bir adama aşık olsun. Bir adam düşünün ki, hiç anı yaşayamasın, geçmiş ve gelecek arasında zaman yolculuğu yapsın. O kadını düşünün ki, 6 yaşında zaman yolcusuyla karşılaşsın, ömrü boyunca beklesin, sonra kavuşsun ve bambaşka bir hayata, hikayelere dahil olsun. O adamı düşünün ki, ama en basitinden düşünün, zaman yolcusu olsun.

İşte böyle büyülü, garip bir film The Time Traveler's Wife. İçinde aşkın olmadığı bir an yok filmin. Ama aşk, gerçekten "aşk" gibi anlatılmış; sanki siz aşık olmuş gibi hissediyorsunuz. Aşk uğruna nelerden vazgeçilebileceğine ya da nelere dayanılabileceğine şahit oluyorsunuz.

Film, Audrey Niffenegger 'in aynı adlı romanından uyarlanmış. Başrolde Eric Bana ve Rachel McAdams var ve harikalar. Eric Bana'yı Troy, Hulk, Munich, The Other Boleyn Girl, Star Trek gibi önemli yapımlardan tanıyoruz. Bu filmde de, rolünün hakkını veriyor, yine içimizi eritiyor. Rachel McAdams, yine tüm şirinliği ve güzelliğiyle karşımızda. The Notebook 'ta çok sevmiştim oyunculuğunu, "zaman yolcusunun karısı" olarak hayranlığım daha da arttı ona.



Filmin başrol oyuncularını bir kenara bırakacak olursak, kesinlikle küçük oyunculardan bahsetmeliyiz. Rachel McAdams'ın küçüklüğünü oynayan Brooklynn Proulx ve çiftimizin kızını oynayan sevimli kardeşler Tatum Mccann ve Hailey Mccann muhteşemler. Yanımda olsalar, sarılmaktan nefesini kesebilirim bu sevimli yaratıkların. Oyunculukları konusuna gelince, kesinlikle içlerine yaşça çok çok büyük bir insan kaçmış diyebilirim, öyle yetenekliler ki, şaşırıyor insan. Ekranda gülümsemelerine hayran kaldım, gözümün önünden gitmiyor, sahi o nasıl bir gülüş öyle?

İnsanı fena halde çarpan bir film. Hatta yamultan demeliyim, sanırım biraz yamulmuş olabilirim. İzleyin, izlettirin.


1 yorum:

  1. bir kadının sabrı, bir erkeğin çaresizce savruluşu ve bir çocuğun karşılıksız sevgisi ancak bu kadar güzel gösterilebilirdi...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı