Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

22 Şubat 2013 Cuma

Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi

"Small town. Big secrets." mottosuyla Cinemax ekranlarında gösterilmeye başlayan ve daha ilk bölümle ses getirmeyi başaran yeni dizi Banshee'den bahsedelim biraz, ne dersiniz?

Banshee son derece karanlık, çetrefilli, zor bir hikaye. Azılı bir hırsız olan kahramanımız, sevgilisiyle birlikte alengirli bir soygun işindeyken yakalanıyor, sevgilisine elmasları verip, teslim oluyor. Aradan 15 yıl geçiyor, hırsızımız hapisten çıkıyor, hikaye de tam bu noktada başlıyor. Önce elmasları alıp götüren ve hapishanedeyken onu bir kere bile arayıp sormayan sevgilisinin peşine düşüyor; ama ikisinin de peşinde daha büyük güçler, karanlık adamlar var. Bir yandan onlardan kaçarken, bir yandan da eski sevgilisini arıyor, elinde bir adres, yolu Banshee kasabasına düşüyor. Kasabanın barında takılırken, içeriye kasabanın yeni şerifi giriyor, ardından da kasabanın belalılarından birinin fedaileri. Yeni şerif çıkan çatışmada ölüyor, bizim hırsızın aklına o an dahiyane bir fikir geliyor: Şerifin yerine geçmek.

Hikaye böylece pilot bölümde pişiyor, önümüze bu şekliyle servis ediliyor. Artık bu noktadan sonra Şerif Hood'un maceralarını izliyoruz. Western'e yaptığı göndermelerle, ilginç tipleri ve garip hikayesiyle Banshee, bu yılın iddialı dizilerinden biri olarak televizyon ekranında boy gösterdi. Son derece klişe öğelerle bezenmiş gibi dursa da, Banshee oyunculukları ve iç içe geçmiş gizemli hikayeleriyle izleyicide ciddi derecede merak uyandırıyor. 2. sezon onayını şimdiden alan dizinin yapımcılarının da Six Feet Under ve True Blood yaratıcıları  olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Başrollerinde Antony Starr ve Ivana Milicevic'in rol aldığı Banshee, western öğeleriyle süslenmiş karanlık hikayesi, oyunculukları ve bol aksiyonuyla bu yılın en iddialı yapımlarından biri. Bu türde dizileri sevenler Banshee'yi göz ardı etmesinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı