Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

2 Mart 2013 Cumartesi

Haftamı Şenlendirenler


Haftamın Kitabı: Feyza Hepçilingirler'in dil üzerine yazdığı üçlemeden ikincisi Dedim "Ah" elimdeydi bu hafta. İlk kitap Türkçe "Off"un devamı niteliğinde, ama bu kez daha uzun ve araştırma yazılarıyla dolu. İlk kitaba nazaran biraz daha sıkıcı ama örnekler yine komik, yine "ah" dedirtiyor. Sayfaların içinde Türkçe ve İngilizce birbirine karışmış ilanlar, reklam panoları var. Hem komik, hem de Türkçenin gidişatını göstermesi açısından düşündürücü bir kitap. Meraklısı kaçırmasın.

Haftamın Filmi: Silver Linings Playbook, Türkiye'deki adıyla Umut Işığım son zamanların en çok konuşulan filmlerinden biri oldu. Oscar adaylığı ve Jennifer Lawrance'e Oscar Heykelciğini kazandırması dikkatleri daha da üzerine çekti. Her ne kadar Oscar'a uzanacak kadar uzun boylu bir film olduğunu düşünmesem de; oyuncu kadrosu ve hikayesi ile izlenecek filmlerden biri. Filmde bipolar bozukluğundan dolayı kontrolsüz davranışlar sergileyen Patrick'in hastaneden eve, ailesinin yanına dönmesi, eski karısına olan takıntısı ve hayatına yeni giren Tiffany ile olan garip ilişkisi anlatılıyor. Filmde Jennifer Lawrance'in yanı sıra Bradley Cooper, Robert De Niro ve Jacki Weaver var.

Haftamın Albümü: Tiyatro sahnesinden ve televizyon dizilerinden aşina olduğumuz başarılı oyuncu Ayça Varlıer, gerek rol aldığı müzikallerde gerekse Emir Ersoy'un Projecto Cubano ile yaptığı albümlerde sesini dinleyicilere kanıtlamıştı. Uzun zamandır üzerinde çalıştığı ilk albümü Elif de geçtiğimiz günlerde dinleyiciyle buluştu. Ayça Varlıer'in güçlü sesi, albümdeki şarkılarla bütünleşmiş, ortaya dinelemesi pek güzel albüm çıkmış ortaya, mutlaka dinleyin.

Haftamın Dizisi: Edgar Allan Poe hayranı, güzel kızlara takıntılı bir seri katili ve peşindeki ajanı anlatan bir gerilim hikayesi olan The Following, Fox'un yeni sezonda en çok dikkat çeken dramalarından biri oldu. Gotik romantizmi seven, Poe'ya tutku derecesinde hayran olan, evli, çocuklu bir edebiyat profesörünün nasıl bir seri katile döndüğünü, yakalandıktan sonra bile etkisini nasıl sürdürdüğünü gösteren iyi bir iş çıkmış ortaya bu diziyle. Sıkı da bir izleyici kitlesi yakalayınca The Following, bu sezonun en iyi yapımlarından biri olarak gösteriliyor şimdi. James Purefoy ve Kevin Bacon'un sıkı performansı, dram-gerilim-aksiyon üçlemesiyle desteklenmiş senaryosu ile The Following, merakla takibe aldıklarım arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı