Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

7 Şubat 2013 Perşembe

Haftamı Şenlendirenler


Haftamın Kitabı: Dil konusunda titiz olanların en sevdiği hocalardan biridir Feyza Hepçilingirler. Öykülerinin dışında, dille ilgili yazdığı eğlenceli kitaplarla da pek sevildi. Üçlemenin ilk kitabı olan Türkçe Off, televizyonda, köşesinde, radyoda yanlış konuşan, kelimeleri yanlış telafuz eden ünlülerin hatalarını esprili bir dille düzeltmek uğruna yazılmış keyifli bir kitap. Türkçenin günümüzde ne denli yozlaştığını, halka örnek olması gereken kişilerde bile nasıl dikkatsizce kullanıldığını örneklerle, eleştirel bir dille anlatırken, Feyza Hepçilingirler'in o tatlı-sert eleştirileri gülümsetiyor. Ben dizinin 3. kitabı olan Dilim Dilim Anadilim'i tesadüfen edinmiş ve okumuştum. Geçtiğimiz aylarda Tüyap Kitap Fuarı'nda serinin 1. kitabı olan Türkçe Off'u bulunca dayanamadım, meraktan aldım. Eski bir kitap olmasına rağmen bence güncelliğini hiç yitirmemiş. Eski siyasetçilerin, şarkıcıların, spikerlerin gaflarını ve dil yanlışlarını okumak oldukça nostaljikti. Üstelik son çıkan basımında Feyza Hoca kendisine gelen eleştirileri ve onlara verdiği cevapları da eklemiş kitap sonuna. Dil konusunda meraklıysanız, kaçırmayın derim.

Haftamın Filmi: Ted'in vizyona girdiği vakitlerde fragmanın göz ucuyla izlemiş, canlanmış bir oyuncak ayının komikliklerini bir ara izlerim diye geçiştirmiştim. Geçtiğimiz günlerde filmin sonunda bu eğlenceyi bu kadar geç izlediğim için kızdım kendime. Ted, sevimli bir konuşan oyuncak ayı olmanın çok ötesinde küfürbaz, çapkın, sosyal ve çenesi düşük şahane bir karakter. Başrol oyuncusunun sevimli oyuncak ayısı ve onun maceraları tadında naif bir şeyler bekliyorsanız, hiç beklemeyin. Ted ve sahibi John'un hikayesini izlerken gülmekten kırılacaksınız. Şahane esprilerle bezenmiş filmin başrolünde Mark Wahlberg ve Mila Kunis var. Ted'i seslendiren ise Ted'in yaratıcısı ve filmin yönetmeni Seth MacFarlane. Eğlenceli birkaç saat için Ted'i mutlaka izleyin.

Haftamın Albümü: Teoman'ın Duş ve Bana Öyle Bakma şarkılarındaki vokal performansı ile dinleyicileri büyüleyen İrem Candar, sonunda ilk solo albümünü yayınladı. Merakla beklenen Erik Ağacı adlı albümün çıkışı 2013 yılının başına tekabül etse de, Yoldan Geçen Adam şarkısı önce Behzat Ç.'de çalındı ve çok sevildi. Ardından Rüya ve Bi'şey Olsun şarkılarına klip çekildi. Dijital platformlarda pek sevilen şarkılar 2013 başında dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Keyifle dinlenen, güzel bir albüm.

Haftamın Dizisi: Altın Küre ödüllerinden en iyi komedi-müzikal dizi dalında zaferle ayrılan yepyeni bir dizi vardı bu yıl: Girls. Lena Dunham bir hikaye oluşturdu, senaryolaştırdı ve yönetmen koltuğuna geçti. Hbo kanalında yayınlanmaya başlayan Girls, kısa süre içinde izleyici topladı ve alabileceği en iyi ödüllerden biri olan Altın Küre'yi kaptı. Girls, New York'ta çalışan ve okuyan 4 kız arkadaşın hikayesi. Tarz açısından epeyce Sex and the City'i andırıyor. Ama bu daha çok orta sınıfın hikayesi. Kızlar başına buyruk, marjinal yaşamı seviyor ve bu uğurda yaşamda hiçbir şeyi atlamak istemiyorlar, akıllarına eseni yapıyorlar. Bir yandan da yaşamı ve ilişkileri sorguluyorlar kendi tarzlarında. Sanırım diziyi izlettiren ve sevdiren kısım da bu; sorgulayışın şahane diyaloglar çıkarması. Bolca cinsellik de barındıran dizi, etkileyici diyalogları ve cesur sahneleriyle 2. sezonuna tam gaz devam ediyor. Dizi sevenler kaçırmasın.


2 yorum:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı