Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Henkel Art Award 2013

Henkel’in Orta ve Doğu Avrupa çapında düzenleyeceği Henkel Art.Award.’a Türkiye’den katılacak sanatçı belirlendi. Başvuruları değerlendiren jüri, genç sanatçı Hera Büyüktaşçıyan’ı seçti.

Henkel’in Orta ve Doğu Avrupa çapında düzenleyeceği Henkel Art.Award. için Türkiye’den katılacak sanatçı belirlendi. Başak Şenova (Küratör), Bige Örer (İstanbul Bienali Direktörü), Zeren Göktan (Sanatçı), Erdağ Aksel‘den (Sanatçı ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi) oluşan jüri 11 Haziran’da bir araya geldi. Sanatçı Hera Büyüktaşçıyan’ı seçen jüri üyeleri, gerekçelerini şöyle özetledi:

"Hera Büyüktaşçıyan’ın araştırmaya dayalı, mekana özgü yerleştirmeleri, mekanın fiziksel özelliklerinin yanı sıra tarihi ve psikolojik karakterine göndermeler yapar. Jürinin Hera Büyüktaşçıyan’ı seçmesinin sebebi, bu yapıtların üretimindeki duyarlı ve derin yaklaşımdır."

Ödül, Aralık ayında sahibini bulacak

Uluslararası değerlendirmeyi yapacak olan jüri ise tüm katılımcılar arasından beş finalisti aday göstermek üzere 2013 sonbaharında toplanacak. Ödül sahibi, Aralık ayında Viyana’da gerçekleştirilecek olan galada ilan edilecek. Türkiye’yle birlikte 23 ülkeden kreatif görsel sanatçıların katılımına açık olan Henkel Art.Award.’ta ödül, KulturKontakt Austria ve Viyana Modern Sanat Müzesi’nin (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien - mumok) işbirliğiyle verilecek. Birinciliği kazanan sanatçı, 7 bin Euro para ödülünün yanı sıra, kendi ülkesinde ve Viyana’da bulunan mumok’ta birer kişisel sergi imkânı da kazanacak. Böylece ödülün toplam değeri 35 bin Euro’ya ulaşıyor.

“Henkel’in desteği, motivasyon sağlıyor”

Hera Büyüktaşcıyan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Öncelikle Henkel CEE'ye sanata ve genç sanatçılara verdikleri destekten dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Güncel sanat alanında verilen bu gibi destek programları özellikle genç sanatçıları sadece sanat pratikleri açısından değil, motivasyon sağlamak ve üretim arzusunu desteklemek anlamında da çok büyük değer taşımakta. Bu anlamda benim için de çok büyük bir motivasyon kaynağı oldu.  Henkel Art Award yarışmasının, Türkiye adına uluslararası finale katılmaya layık görülmek beni çok gururlandırdı. Bu anlamda değerli jüri üyelerine ve Türk Henkel'e çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Hera Büyüktaşçıyan kimdir?

1984 yılında doğan Hera Büyüktaşçıyan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanat eğitimini tamamladı. Büyüktaşçıyan işlerinde toplumsal kimlik ve bellek, aidiyet, ötekilik, tekillik ve zenofobi gibi kavramlar üzerine odaklanıyor. Büyüktaşçıyan'ın katıldığı sergilerden bazıları şunlar:

'Değişkenler & Dönüşkenler' (2009, İstanbul); 'İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor' (2010, İstanbul); 'art.homes' (2010-2011, Münih-İstanbul); 'Worthy Hearts' (Yerevan, 2011); 'Looking Somewhere to Land' (Stokholm, 2012),'Yansıma Üzerine Düşünceler' (2012, Galeri Mana, İstanbul), 'Blur' (Münih, 2012), 'Haset, Husumet, Rezalet' (2013, ARTER, İstanbul), 'Unutulanın Hatıraları' (2013, Adahan, İstanbul) ve 'Bir İkindi Macerası' (2012, SALT Beyoğlu, İstanbul)

Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Beauty Care ve Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 47.000 çalışanı bulunan Henkel, 2012 mali yılında 16 milyar 510 milyon Euro’luk satış ve 2 milyar 335 milyon Euro’luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır.


2 yorum:

  1. Yeni albüm var mı dinlenecek ? Güzel bir haftamı şenlendirenler yazsanız ne güzel olur :D

    YanıtlaSil
  2. Thanks for this information. If you are looking for list of marble suppliers, marble companies, granite suppliers & granite companies in UAE. Visit for Marble Suppliers

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı