Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

17 Şubat 2010 Çarşamba

Yemeğin Salçalısı, Kadının Kalçalısı



Türk kadınının fiziksel özelliklerinden en fazla şikayetçi olduğu yeri kalçasıdır efendim, kalça boyutlarımız göğüs ebatlarını, göbek fazlalıklarını da zorlar. Her türlü açık ara öndedir.Eritmek için fitness salonlarına akın edilir. Bolca bisiklet çevrilir, merdiven çıkılır, koşu bandında efor sarfedilir. Dedikodular artık altın günleri yerine koşu bantlarında yapılmakta, bizzat şahit oldum.

Malum, Jennifer Lopez, dünya starı, tanımayanımız yoktur içimizde. Benim kendisine her zaman bir hayranlığım olmuştur; hem güzel olmayıp dünya güzeli gibi görünebilmesinden tutun, o büyük kalçayla nasıl manken gibi görünebildiğine, nasıl estetik durabildiğine kadar. Hatta o kalçalar bilmem kaç milyon dolara sigortalanmıştı geçtiğimiz yıllarda. O derece önem arz ediyor show dünyasında.

Bir de bizim memlekete bakalım; bayanlarla ilgili magazin haberleri direkt "son dönemlerde aldığı kilolarla dikkat çeken" cümlesiyle başlıyor. Ne kadar garip, değil mi? Kalça biraz çıktı mı, göbek hafif belirdi mi, tamam yandın! Söylediğin şarkıymış, oynadığın filmmiş, yazdığın kitapmış falan, hiçbirinin değeri kalmaz. Her şeyin göz estetiğine odaklandığı dünyada,göze güzel gelmeyen birinin albüm yapma şansı giderek azalıyor, program yapma şansı azalıyor, acı bir gerçek.

Yemek yeme alışkanlıklarımızın da eskiye nazaran büyük ölçüde değişmesiyle, şu fast food olayının tavan yapmasıyla, büyük kalçalı bayanlar, hatta sadece kalçasında problem olan değil, obezite sorunu olan bayanlar da çoğunlukta. Kilo almak, kilo vermekten çok daha kolay ve sancısız olunca, kilo problemi hemen hemen her kadında baş gösteriyor. Türk yemeklerinin de şahaneliği bol salça ve yağından geldiğinden, bu lezzet şöleninin içinde kayıtsız kalmak, yememek ve formda kalmak, çin işkencesi gibi bir şey.

Şimdi durum böyle olunca, e ben de bu durumdan muzdarip olunca, öyle giyinip süslenip aynanın karşısında kendimi süzüp önce memnuniyetsiz bakışlar fırlatıyorum. Yaz geliyor, ne zaman salona başlasam? ın hesaplarını yapmaya başlıyorum. Sonra da J.Lo geliyor aklıma, rahatlıyorum. Bu hatun, bu kalçalarla dünya starı olduysa, ben bu kalçaları biraz şekillendirirsem, Türkiye starı olurum deyip, ferahlıyorum. Olurum değil mi?

2 yorum:

  1. 'kuru göt' adı verilen kadın tipi hiçbir zaman iş yapmaz. hafif göbek ve kalça candır. canandır. kadınların kendi takıntısı, yine kendilerine zarar veriyor.

    YanıtlaSil
  2. öyle öyle vallahi... balık etli iyidir.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı