Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

10 Nisan 2011 Pazar

Aventura - Dünyada Bachata Rüzgarı Estiren Grup


Eğer hala onlarla tanışmamışsanız, bence şimdi tam vakti. Huzurlarınızda dünyanın en iyi bachata grubu; Aventura!

Dominikli Romeo, Lenny, Henry ve Max'in oluşturduğu Aventura grubu, 1997 yılında ilk albümleri Generation Next ile müzik dünyasına adım attı. 2002 yılında We Broke The Rules albümleriyle yavaş yavaş tanınmaya başladılar. Albümde yer alan Obsesion adlı parça, en ünlü bachata şarkılarından biri haline geldi. Ardından grubun üçüncü albümü Love & Hate piyasaya sürüldü. Spanglish denilen İspanyolca ve İngilizce'nin harmanlandığı şarkılar Aventura sayesinde çok sevildi, adeta moda oldu 2004 yılında Unplugged, ardından 2005 yılında God's Project, 2006 yılında ise K.O.B (Kings of Bachata) albümleri yayınlandı. Grubun solisti Romeo 2006 yılında dünyaca ünlü Meksikalı Latin şarkıcı Thalia ile No, No, No adlı şarkıda düeti ile ününe ün kattı. Aventura son olarak 2009 yılında The Last adlı albümlerini yayınladı.

Bachata - R&B olarak tanımlanan müzik türleriyle Aventura, Latin müziğindeki en başarılı gruplardan biri olarak tanınıyor. Billboard listelerinde uzun haftalar üst sıralarda kalmayı başaran grubun "en iyi Latin grup", "en iyi şarkı", "en iyi tropikal albüm", "en iyi Latin pop" dallarında 8 ödüle sahip. Başta Latin ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok yerinde tanınan grup, tropikal rüzgarı arkasına alarak Latin müziği adına harika işler çıkarmakta. Keyifli dinlemeler!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı