Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

7 Nisan 2011 Perşembe

Haftamı Şenlendirenler










Haftamın Kitabı: Gezi kitaplarını oldum olası sevmişimdir. Birinin gözünden bir coğrafyayı anlamayı, birinin sayesinde bir yeri öğrenmeyi, kitabın içinde kaybolup uzaklara gitmeyi... Ne zamandır kütüphanemde okunmayı bekleyen Balkanlar Defteri açıldı sonunda; bir nevi memleket hikayelerini okudum. Nesteren Davutoğlu'nun Balkanlar'a yapmış olduğu seyahatin günlüğü adeta Balkanlar Defteri. Kitabın içi sıkıcı yazılardan ziyade bir anı defteri şeklinde dizayn edilmiş. Kitabın içi tarihi eserlerin, sokakların, o yöreye ait objelerin resimleriyle dolu; bir de Nesteren Davutoğlu'nun yolculuk boyunca not aldığı gözlemleriyle. Balkanlar Defteri, birçok seyahat kitabından farklı bu yönüyle; birinin kişisel not defterini inceliyormuşsunuz gibi, sıcacık, içten.

Haftamın Albümü: Nilüfer, uzun bir aradan sonra yeni bir albümle karşımıza çıktı: 12 Düet. Rock müziğin 12 ünlü ismiyle yaptığı düetlerden oluşan albüm, bugünlerde oldukça dikkat çekiyor. Nilüfer'in alıştığımız tarzın dışına çıkmış olması, bende ilk başlarda bir tedirginlik yaratmış olsa da, albümü dinleyince Nilüfer'in doğru bir iş yapmış olduğuna kanaat getirdim; albüm gerçekten başarılı olmuş. Albümde Şebnem Ferah, Yüksek Sadakat, Malt, Teoman, Gece Yolcuları, Ogün Sanlısoy, Badem, Hayko Cepkin, Candaş, Cingi, Ruacan, Rashit, Tnk ve 4x4 Nilüfer'e eşlik eden isimler. Benim favori şarkım ise Hayko Cepkin ve Nilüfer'in seslendirdiği Aşk Kitabı. 

Haftamın Filmi: In America, benim son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri. İrlanda'dan New York'a göçen bir ailenin yaşamından kesitler anlatan bir aile dramı In America. Aile olmak, büyük şehirde yaşamaya çalışmak, komşuluk ilişkileri üzerine oldukça ilginç deneyimlerin anlatıldığı filmin başrollerinde Paddy Cossidine ve Samantha Morton gibi deneyimli oyuncuların yanı sıra muhteşem oyunculuklarıyla filmi adeta götüren Sarah ve Emma Bolger kardeşler rol alıyor. Jim Sheridan'ın yönetmenliğini yaptığı In America, kesinlikle kaçırılmaması gereken bir film.

Haftamın Dizisi: Lost adasında birileri doktorculuk oynarsa ne olur? Off The Map gibi şahane bir dizi çıkar ortaya. Off The Map, benim tesadüfen keşfettiğim ve hastası olduğum bir hastane dizisi şu sıralar. Bu diziyi diğer hastane temalı dizilerden farklı kılan şey Güney Amerika'da bir ormanın içinde yer alan bir klinikte geçmesi. Doktorluk kariyerlerinde birtakım sıkıntılı anlar yaşamış ve yeni başlangıçlar yapmaya gerek duymuş Amerikalı doktorların gönüllü olarak yöre halkına hizmet vermek için klinikte çalışmaya başlamalarını anlatan Off The Map, ilginç vakalar ile karşılaşılan bir dizi. Bu satırları yazarken aslında içim cız ediyor bir yandan. Çünkü büyük ihtimalle Abc kanalı, diziye 2. sezon onayı vermeyecek ve bu sezon potansiyeli yüksek dizi, tarihin tozlu sayfalarına diğer kaliteli yapımlar gibi gömülecek. Ama ben yine de 13 bölümü izlemenizi ve ne demek istediğimi anlamanızı isterim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı