Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

27 Kasım 2011 Pazar

Haftamı Şenlendirenler

Hep Yaşın 19 by MFÖ on Grooveshark



Haftamın Kitabı: Üniversitede okuduğum bölümü sevmemin sebeplerinin başında, bazı hocalarımızın kendi kitapları yerine dünyaca ünlü yazarların kitaplarını ders içinde okutması gelir. Uygarlık Tarihi dersinde de bu yıl şanslıydım; birkaç güzel kitapla tanıştım. Onlardan biri Avustralyalı tarihçi Gordon Childe'in kitabı: Tarihte Neler Oldu? İnsanlığın dünyaya geliş zamanlarından başlayarak çağlar boyunca geçirdiği evrimleri, uygarlıkları yaratmalarını, onların geçiş sürecinde neler olduğunu ve hangi sebeplerle gelişme sağlandığını anlatan kitap, sıkıcı tarih kitaplarının aksine hikayeleştirilerek yazılmış olmasından akıcı bir kitaba dönüşmüş. Eğer tarih kitaplarını seviyorsanız, ilk çağlara, ilk insanlara, antik çağ medeniyetlerine, Mezopotamya'ya, Ege'ye ilginiz varsa, tarihe bir de Gordon Childe'in anlatımıyla bakın derim.

Haftamın Albümü: Uzun zamandır beklediğim albümlerden biri de MFÖ'nün albümüydü. 2006 yılından bu yana hayranlarını bekleten efsane grup, önce Hep Yaşın 19 ile havayı kokladı, ardından yeni albüm Ve MFÖ görücüye çıktı. Açıkçası, beklentilerimi epey yüksek tuttuğumdan, yeni albüm ile fazla tatmin olmadım. Eski efsane albümlerini bir kenara bırakırsam, 2006 yılında çıkan AGU, beklentilerimi hala yüksek tutmamı sağlayan bir albümdü; içinde hala bayılarak dinlediğim şarkılar var. Yeni şarkılara alışmak biraz zor gibi duruyor, ilk dinlediğimde vurulduğum bir şarkı da olmadı, o yüzden biraz hayal kırıklığı yaşadım ama olsun, MFÖ müzik yaptığı sürece haftalarımı şenlendirmeye devam edecek. Dinleyin, bakalım siz neler düşüneceksiniz!

Haftamın Filmi: Daha öncelerde izleyip yazmaya fırsatım olmamıştı ama yazmak şart; zira son zamanlarda izlediğim en güzel komedi filmiyle karşılaştım: Horrible Bosses Önce kadroyu sayalım, böyle kadrolar komedi filmlerinde bir araya kolay kolay gelmiyor çünkü: Kevin Spacey, Jennifer Aniston, P. J. Bryne, Colin Farrell, Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis ve diğerleri... Patronlarıyla başları dertte olan üç arkadaşın başına gelenlerin anlatıldığı film, tam "Hangover" tadında bir komedi. Epey güldürüyor, iyi vakit geçirtiyor. İmdb'de de puanı oldukça iyi, belli ki benim gibi bayılan çok olmuş. Tavsiye edilir şiddetle, izleyiniz, gülünüz efendim. (Dipnot: Colin Farrell'a dikkatle bakınız.)

Haftamın Dizisi: Size Happy Endings'ten bahsetmemiştim değil mi? Ya da bahsettiysem, konuyu yine açayım; çünkü Happy Endings ikinci sezon onayı aldı, başladı ve şahane gidiyor, daha çok güldürüyor bu sezon. Her şey son anda evlenmekten vazgeçen ve düğünden kaçan gelinle başladı, ki kendisi Alex olur, geride kalan Dave mutsuzdur, onu teselli etmek arkadaşlarına düşer: Evli çiftimiz Brad ve Jane, aşk hayatı son derece umutsuz olan ve çabalamaktan hiç vazgeçmeyen Penny ve tabi ki komedilerin olmazsa olmaz gey karakteri Max. Ancak sağlam arkadaş grubu ortak olunca Alex ve Dave ister istemez sürekli bir araya geliyor, lakin karakterlerin her biri öylesine komik, öylesine deli ki, hüzünler birkaç saniyede komediye dönüşüyor. Kısa süreli komedi sevenler kaçırmasın derim; Happy Endings 2. sezonuyla Abc ekranlarında tam gaz devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı