Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

27 Mart 2012 Salı

Başımıza İşler Bunlar

Bazı şeyler yalnızca filmlerde olur. Buna inandırmışızdır kendimizi. İzlediğimiz karakterlerin yerine kendimizi koyarız rahat rahat, çünkü bazıları gerçekte olamayacak kadar gerçekdışıdır. Kendi kişiliğinizle örtüşmezse, gerçekdışıdır. Hayaletler, ucubeler, vampirler varsa, gerçekdışıdır. Endişelenmek yersizdir. Birileri ölür, birileri aldatılır, birileri ihanet eder, birileri hastalanır, birileri aşık olur... Bunlar da filmlerde olur çoklukla. Bizim başımıza gelenler filmlerde abartıldığı kadar büyük şeyler olmaz büyük ihtimalle. Öyle şeyler filmlerde olur nasılsa. Rahatlayabiliriz. Öyle sanabiliriz. Yanılabiliriz.

Bazı filmler insanın başına gelir. Sıradan insanların başına gelebilir. Sıradan hayatlar alt üst olabilir, paramparça olabilir. Dağılmışsa toparlanabilir. Değişebilir. Kişilikler depremle yıkılabilir, dengeler yer değiştirebilir. "Asla yapmam" denilen şeyler yapılabilir, olabilir. Hayat yalnızca bir tokatla, bir kurşunun yarattığı etkiyi yaratabilir. Bazı filmler insanın gerçekten başına gelebilir. Asla "asla" demeyin. İmkansız sandığınız şeyler, bir gün zaaflarınıza yenik düşebilir. Bazı filmler "bu ben miyim?" sorusuyla birlikte gerçek hayatta vuku bulabilir. 

Sıkı tutunun, irtifa kaybedilebilir. Paraşütsüz atlamak zorunda kalınabilir. İmkansız değil birçok şey; inanın, bazı filmler insanın başına gelir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı