Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

23 Aralık 2012 Pazar

Rupa & The April Fishes - Dünyanın Müziği

Dinlediğiniz müziklerden sıkıldaysanız bu ara ve yeni bir şeylere açığım diyorsanız, sizi Rupa & The April Fishes ile tanıştırayım. Onların müziği çok başka, her telden, her duygudan.

San Francisco'dan dünyaya yayılan şahane bir müzik onlarınkisi. Fransızca söylerken Paris sokaklarında dolaşıyormuş hissi yaratan, İspanyolca söylerken Latin ateşini körükleyen, İngilizcede dünyayı kucaklayan şahane bir anlayış. Dünya müziğinin son yıllardaki en iyi temsilcilerinden.

Grubun solisti Rupa, Hint kökenli. Kökenlerini hissederek söylüyor, başka dillerde şarkı söylerken bile. Gruptaki müzisyenler de farklı farklı kültürlerden geliyor. Hal böyle olunca, şarkılarının hiç beklenmedik yerinde beklenmedik enstrümanlar dikkatinizi çekiyor. Mesela bir şarkıda ayaklanıyorlar, dans ettiriyorlar. Latin müziği, Balkan müziği, Hint müziği, caz derken kafanız karışacağına kendinizi muhteşem hissediyorsunuz dinlerken. Une Americane à Paris dinlerken mesela, yerinizde duramıyorsunuz. Maintenant çalarken aklınıza tango diyarı Arjantin geliyor. C'est Pas D'l'amour dinlerken Fransız menşeili tatlı bir aşk filminde gibisiniz mesela. Yaad çalarken Doğunun mistik havası sarıyor bir anda sizi. Rupa & The April Fishes işte bu yüzden gerçekten güzel.

Grup, 2008 yılından beri albüm yayınlıyor. İlk albümleri Extraordinary Rendition başlangıç için şahane. Daha sonra 2009 yılında çıkardıkları Este Mundo ve bu yıl yayınladıkları Build tadından yenmiyor. Bir küçük not: İstanbul'a konser vermeye geldiler daha önce. Her an, yine gelebilirler, kaçırmamak lazım. Rupa & The April Fishes her şarkısıyla farklı tatlar veren leziz bir grup.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı