Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

5 Eylül 2010 Pazar

Haftamı Şenlendirenler




Haftamın Kitabı: Uzun zamandır kütüphanemde okunmayı sabırla bekleyen kitaplarımdan biri olan Kuzey Yanım Ayazım, sonunda raftan indi, hafızamda kayda başladı. Büyük, kocaman bir kitap Kuzey Yanım Ayazım, hem boyut, sayfa olarak, hem de içinde barındırdıkları açısından. Gazeteci Fügen Ünal Şen'in kaleme aldığı Kuzey Yanım Ayazım, 1950-2000 yılları arasında geçen olayları, gazetelerden yola çıkarak Kız Kulesi'nin ağzından anlatıyor. Siyasetten sanata, edebiyattan spora, Türkiye'nin 50 yılında yaşadığı tüm önemli olayların yer aldığı bu değerli kitabı, bitirince uzun uzun anlatacağım sizlere.

Haftamın Filmi: Geçtiğimiz Mayıs ayında vizyona girmiş olan Unthinkable, "düşünülemez" dediğimiz birçok şeyi düşünmemizi ve görmemizi sağlayan bir aksiyon ve gerilim filmi. Amerikan vatandaşı Müslüman bir teröristin şehrin farklı birkaç yerine yerleştirdiği bombalarla ülkesini tehdit etmesi, istediklerini yaptırmak adına devlet adına çalışan azılı bir işkencecinin işkencelerine maruz kalmasını anlatıyor film. Zaman geliyor işkenceci devletin yanında, zaman geliyor teröristin yanında buluyorsunuz kendinizi. Dünyanın her yerine yayılmış terör olaylarının sebeplerini, gelişmelerini ve sonuçlarını görmenizi sağlayan filmin başrollerinde Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss ve Michael Sheen paylaşıyor. Dram ve aksiyonu bir arada sevenlerin kaçırmaması gereken bir film fikrimce.

Haftamın Albümü: Calypso müziğinin dünyaca ünlü isimlerinden biri olan Metin Ersoy'un, kendisi gibi müzisyen oğlu Emir Ersoy ve grubu Projecto Cubano ile çıkardığı yeni albümü Yaşama Bir Şans Ver, müzik marketlerde yerini aldığı gibi bende de yerini aldı. Salsa, rumba, guaguanco, timba, cha cha, merengue ritimleri taşıyan bu harika albüme ünlü sanatçılar destek verdi. Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Funda Arar, Ayça Varlıer, Metin Ersoy, Yaşar, Deniz Seki, Kubat, Deniz Seki, Tuğba Özerk ve Emre Altuğ'un en güzel şarkılarıyla yer aldığı albümün tüm gelirlerinin sokak hayvanları için bağışlanacağını öenmle belirtir, mutlaka bu müzik şölenine kulak vermenizi öneririm.

Haftamın Dizisi: Uzun zamandır ha izledim, ha izleyeceğim deyip kenarda tuttuğum dizilerden birini sandıktan çıkardım sonunda: How I Met Your Mother... Evet, tepkileri duyar gibiyim ama ne yapayım, o kadar çok ki takip ettiğim diziler, bu şahane diziye bir türlü sıra gelmemişti. Yıllar geçtikçe etkisi dalga dalga yayılan How I Met Your Mother, özellikle gençler arasında adeta bir fenomen haline geldi. Çok fazla anlatmaya gerek yok sanırım, bilmeyen, haberi olmayan da pek yok gibi. 15 gün sonra 6. sezonuyla yeniden izleyicisiyle buluşacak bu komediyi hala izlemeyenler varsa başlasın, yetişsin bana, biz de aramızda Barney esprileri falan yapalım, kıskanıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı