Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

11 Şubat 2012 Cumartesi

Haftamı Şenlendirenler


Haftamın Kitabı: Hakkında daha önce hiçbir şey duymadığım bir kitabı alırken korkarım. Yalan Söylemeyeceksin'i alırken de aynı korkuyu hissettim. Ancak kitabın konusu son derece ilgi çekiciydi ve ben şansımı denemek istedim. Yalan Söylemeyeceksin Alman gazeteci Jürgen Shmeider'in 40 gün boyunca ne olursa olsun dürüst olmaya karar vermesi ve geçirdiği sürecei yazıya aktarmasını konu alıyor. "Dürüst olmak için yollara düşen biri hakkında" mottosuyla yayınlanan kitap; yazarın esprili anlatımıyle akıp gidiyor. Dürüstlüğün nasıl başa bela olduğunu gözler önüne koyan kitap, son zamanlarda okurken en zevk aldığım kitaplardan biri oldu.

Haftamın Filmi: Bu yıl 84. Oscar Ödül Töreni'nde 6 dalda yarışacak olan Moneyball, gerçekte de yaşanmış bir başarı öyküsünü anlatıyor. Oakland Athletics'in yöneticisi Billy Beane'nin küçük bir bütçeyle beyzbol takımını zirveye taşırken neler yaşadığını anlatan Moneyball, akışı yavaş bir film olmasına rağmen sıkmadan derdini anlatıyor. Filmde Brad Pitt, Philip Seymour Hoffman ve Jonah Hill yer alıyor.

Haftamın Albümü: Ünlü prodüktör İskender Paydaş, geçtiğimiz ay çoğu bilinen şarkılardan oluşan yeni bir albüm yayınladı. Sensiz Olmaz, Tavla, Karbeyaz, Arapsaçı, Batsın Bu Dünya gibi şarkıların yeniden düzenlenmesiyle oluşan albümde birkaç yeni şarkı da yer alıyor. Mustafa Ceceli, Özgün, Doa, İrem Candaş, Teoman, Mirkelam, Atiye ve Kerim Tekin'in yer aldığı albümdeki favori şarkım, bana göre bu yazın en çok çalınan şarkılarından biri olacak olan, Kenan Doğulu'nun seslendirdiği Dr.

Haftamın  Dizisi: Uzun zamandır övgüleri kabul eden Shameless'i izlemeye karar verdim ve izlemeye başladım. Bazı diziler, kendisine bağlamak için birkaç bölümü bekler, bazıları ilk bölümde kendisine bağlar. Shameless daha ilk bölümde beni kendisine bağladı. Anneleri kaçıp gitmiş, babaları alkolik olan gallagher kardeşler, kendi başlarına hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Ağızları bozuk, kalpleri kırık 6 kardeşin hikayeleri kesinlikle izlemeye değer. Şimdilerde 2. sezon devam ediyor. Vakit kaybetmeden başlayın derim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı