Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

11 Aralık 2010 Cumartesi

"Aşkınıza Tüküreceğim"



Dergi okurken, son zamanların en 'aklına mukayyet' kişisiyle karşılaştım: Umut Yalım. Kendisi ilk kişisel sergisini açmış 26 Kasım'da, Beyoğlu'nda. Serginin ismi "Aşkınıza Tüküreceğim". Öyle sergilere giden, sergi meraklısı biri değilim ama fazlasıyla dikkatimi çekti, araştırmaya koyuldum. Ne demek ki bu? Neden tükürüyor aşkımıza? Bu resimler ne anlama geliyor? Şöyle açıklamış Umut Yalım:


"Antonella Lualdi’yi anımsar mısınız? Bir Claude Chabrol karanlığı sosunda ve 50’lerin o soylu kıvrımlarında gezinen, alt metin-üst metin kavramlarına girmeden, en yalın hâliyle, o eski saf duyguların hezeyanlarını kulağımıza fısıldayan bir sergi. Bu gereksinim nereden geliyor peki?..

Yeniden sormak gerekiyor sanırım: Antonella Lualdi’yi anımsar mısınız? Anımsamak istersiniz belki ama anımsayamazsınız! Antonella Lualdi de tıpkı yitirdiğimiz nice duygu ve özellikler gibi yitti gitti dağarcığımızdan. Belki de, Antonella Lualdi’yi anımsadığımız ân, kendimizi de anımsayacağız. Ama neden?.. Neredeyse, duygularımızı bile Google’da aratıyoruz artık; çünkü kendi duygularımızdan bile emin değiliz. “Arıyoruz” yerine “Aratıyoruz” demek bile durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor özünde. Duyguların Google’da “Aratıldığı” bir dönemde, o yapay duygulara anca tükürülür. Âşkınıza Tüküreceğim de, böyle bir sergi işte...”

Umut Yalım, lisansını Plastik Sanatlar üzerine University of the Arts London, Chelsea College of Art&Design'da, yüksek lisansını Kitap Sanatları üzerine University of the Arts London, Camberwell College of Arts'da tamamlamış. İlk kişisel sergisiyle yapay gündemi ve şimdiki aşkları sorguluyor; tükürülecek aşkları. Sergiyi canlı canlı görmek isterdim lakin hava muhalefeti, soğuk, uzak derken mümkün olmuyor. Gitmek isteyenler için sergi 26 Aralık'a kadar devam ediyor.

Adres: Doublex Studio - Dibek Sokak, Dibek Çıkmazı no: 22/a, Galata/Beyoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı