Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

9 Aralık 2010 Perşembe

Haftamı Şenlendirenler





Haftamın Kitabı: Dokuz Eylül Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Ayşen Uysal ve Türk Harb-İş Sendikası Genel Koordinatörü Oğuz Topak'ın ortak çalışması Particiler: Türkiye'de Partiler ve Sosyal Ağların İnşası, İletişim Yayınları'ndan çıkan bir sosyal araştırma kitabı. Son zamanlarda okurken en çok zevk aldığım kitaplardan biri. Türkiye'de "partici"lerin sosyolojik kimlikleri, ailenin, etnik kökenlerin, kimliklerin, cinsiyetin partizanlıkta ne derece etkili olduğuna dair bilimsel araştırma teknikleriyle incelenmesi ve yorumlanması ile oldukça başarılı bir çalışma gerçekleştirilmiş. Siyasal partiler ve particiler üstüne aydınlatıcı ve kolay okunur bir kitap, tavsiye ederim.

Haftamın Filmi: Everybody's Fine, Türkiye'deki adıyla Herkesin Keyfi Yerinde, beni oldukça etkileyen bir film oldu. Eşini yeni kaybetmiş bir babanın, haftasonu 4 çocuğunu yemeğe beklerken, gelemeyeceklerini öğrenip, onları ziyaret etmek için yolculuğa çıkmasıyla başlıyor hikaye. Çocuklarının garip davranışları ve oğluna bir türlü ulaşamaması, bir şeylerin ters gittiğini ve çocukların dertlerinin olduğunu sezer, olaylar gelişir. Everybody's Fine sıcacık, hüzünlü bir aile dramı. Başrollerinde Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale ve Sam Rockwell yer alıyor.

Haftamın Albümü: Sıla, üçüncü albümü Konuşmadığımız Şeyler Var ile müzik piyasasını hareketlendirdi, kulağımızın pasını sildi. Sıla, benim her zaman gerek sesi, gerek müziği, gerekse iş odaklı gündeme gelmesiyle her zaman takdir ettiğim bir sanatçı. Zaten müzisyenler, sadece işlerini yaptıklarında ortaya her zaman güzel işler çıkıyor. Sıla da buna güzel bir örnek. Şarkılar güzel, ses güzel, e daha ne olsun?

Haftamın Dizisi: The Walking Dead, çizgi romandan uyarlama yeni bir tv dizisi. Zombi salgını sonrası, sağlıklı kalabilmiş bir grup insanın, yürüyen ölülerle mücadelesi ve hayatta kalma mücadelesi ekranlara taşındı. Uzun uzun bahsettiğimden, kısa kesiyor, şiddetle tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı