Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

8 Aralık 2010 Çarşamba

The Walking Dead


Bir gün bir hastane odasında uyansanız ve dışarıda sadece yürüyen ölülerin nam-ı diğer zombilerin yaşadığını görseniz, ne yaparsınız?

Image Comics'in 2003'ten bu yana yayınladığı çizgi roman olan The Walking Dead, dünyada fenomen haline geldi. Yapımcı Frank Darabont, bu siyah-beyaz basılan çizgi dizinin bu derece sevilmesini göz ardı edemedi ve The Walking Dead televizyon dizisi haline getirildi. Amc'de yayınlanmaya başlayan The Walking Dead, 6 bölümlük ilk sezonuyla şimdiden en çok izlenenler arasına girmeyi başardı.

Konusuna gelecek olursak; tüm dünyaya yayılan ve kaynağı bilinmeyen bir zombi salgını, birçok insanın ölümüne yol açar. Bir soygun esnasında vurulan ve ağır yaralanan polis memuru Rick Grimes, bir gün hastane odasında tek başına uyanır, hemşireyi çağırır ancak bir gariplik vardır; kimse cevap vermez, hastane dağılmış, her taraf kan içinde, dışarısı yürüyen ölülerle doludur. Yaşadığı şokla olaylara anlam vermeye çalışan Grimes, evine yakın bir yerde hala sağlıklı kalabilmiş bir baba-oğulla karşılaşır, her şeyi öğrenir. Karısı ve çocuğunu bulmak için eve gider, hala yaşadıklarını anlar ve onları aramak için Atlanta'ya doğru yola çıkar.

The Walking Dead, hikayesi açısından diğer zombi filmleriyle benzer olsa da, basit bir zombi hikayesi kesinlikle değil. Korku figüründen çok, bu durumda insanların yaşadığı korku, bunalım ve şiddet eğilimlerine dikkat çekilmiş. Hiyerarşik düzenin olmadığı bir toplumda, insanların nasıl hareket ettikleri, ahlaki değerlerin hangi durumlarda çöktüğü görülebiliyor. 

The Walking Dead, dünyada 120 ülkede gösterime girdi. Birçok ülkede zombi makyajı yapılmış insanlarla tanıtım yapıldı. İstanbul-Ortaköy'de, aralarında Hayko Cepkin ve Beste Bereket'in de bulunduğu zombiler(!) dizinin tanıtımına katkı sağladı. İlk bölüm Amerika'da 11.6 milyon kişi tarafından izlendi. İlk sezon 6 bölüm olarak tasarlandı. Yapımcılar ve kanal, 13 bölümlük 2. sezonun müjdesini verdi. Şimdi bize 2. sezonu sabırla beklemek düşüyor.

Hikayenin sahibi Robert Kirkman, çizgi romanın önsözünde şöyle diyor:

"... Benim için, iyi zombi filmleri asla kanlı, vıcık vıcık vahşet ve şiddet festivali şeklinde geçen ve yanağından dili sarkan soytarı tiplerin hüküm sürdüğü filmler olmadı. İyi zombi filmleri bize ne kadar berbat bir durumda olduğumuzu düşündürür. Bulunduğumuz çevredenin dünyadaki yerini sorgulamamızı sağlar....

Yürüyen ölüler'le, insanların ekstrem durumlar karşısındaki tepkilerini ve olayların onları nasıl değiştirdiğini keşfetmek istedim...."






4 yorum:

  1. Başka bir diziye başlayıp Supernatural'ı aldatmak istemezdim ama fragmana bakılırsa hoş bir yapım, her bölüm bir film tadı verecek gibi.

    YanıtlaSil
  2. Bir Supernatural delisi olarak, kesinlikle bu diziyi de tavsiye ediyorum!

    YanıtlaSil
  3. Yok artık, 6. bölümde sezon sonu diyor.
    Ben dua ederdim bari 18den düşük bitmesin Supernatural 6. sezon bunlar 6 bölümde sezon kapatmış ?
    Bilgin var mı bu konuda ?
    Bir sene bekleyeceksek şimdiden başlayıp heyecanını kaçırmayayım işin.

    YanıtlaSil
  4. Bu deneme sezonu, o yüzden 6 bölüm. Muhtemelen uzun bir süre bekleyeceğiz, daha yayın tarihi İmdb'ye kayıt edilmemiş. Karar sana ait tabi ama, yine de aklında olsun, bir ara mutlaka izle...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı