Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

13 Ocak 2011 Perşembe

Le Trio Joubran - Arabeskin En Has Hali



Bakış açınızla kirlenen arabeski, en has haliyle yeniden keşfetmeye ne dersiniz? O halde, Le Trio Joubran'la tanışalım!

Filistinli üç kardeş Samir, Wissam ve Adnan Joubran, çocukluktan bu yana ellerinden hiç düşürmedikleri udlarıyla enstrümantal müziğin en güzel örneklerini sunuyorlar. 4 nesildir ud yapımcısı olan bir ailenin çocukları olan Samir, Wissam ve Adnan, Le Trio Joubran ile yeteneklerini tüm dünyaya gösteriyorlar. Yaptıkları müzik bizim kültürümüze bir hayli yakın olunca, kulağınıza çalındığında ister istemez etkileniyorsunuz. Ud ve vurmalı çalgıların eşsiz tınıları, şark kültürünün hüzünlü ezgileriyle Le Trio Joubran'da hayat buluyor.

En büyük kardeş Samir Joubran, udla 5 yaşında tanışmış. 9 yaşında Nazareth Müzik Enstitüsü'ne girmiş. 1995 yılında Kahire'nin en prestijli akademilerinden biri olan Muhammed Abdul Wanhab Konservatuarı'ndan mezun olmuş. Dünyanın pek çok yerinde ud öğretmek için kurslar ve seminerler düzenlemiş. Aldığı birçok ödülün yanı sıra, Writer's Asylum Programı sayesinde İtalya'da burs kazanmış. 

Ortanca kardeş Wissam Joubran, aslında kemanla başlamış müzik yolculuğuna. Nazareth Enstitüsü'nde babasının da desteğiyle keman derslerine başlamış. Ancak abisinin ud çalışını dinledikçe, udun büyüsüne o da kapılmış ve babasının 9 yaşında hediye ettiği udu elinden bırakmamış. Wissam Filistin'de birçok yerel konserde sahne almış. Abisi Samir ile performansları Arap dünyasında geniş yankı bulmuş. 2005 yılında Antonio Stradivari Konservatuarı'ndan mezun olmuş.

En küçük kardeş Adnan Joubran, çocukluğundan beri perküsyoncu olmak istemiş. Ancak zaman için de o da abisi Wissam gibi udun büyüsüne kapılmış ve abilerinden ud çalmayı öğrenmiş. Her biri ne kadar müzik kariyerlerine ayrı ayrı devam etseler de, üçlü bir müzik grubu oluşturmak hep akıllarının bir köşesinde varmış. Nihayet 2004 yılının Ağustos ayında Paris'te üç kardeş Le Trio Joubran'ı kurmaya karar vermiş.

Grubun ilk albümü Randana eşsiz bir müzik ziyafeti sunuyor dinleyicilerine. 2007 yılında çıkardıkları albümleri Majaz ise dünyanın birçok yerine ulaşabilmiş arşivlik bir albüm. Perküsyonda Yousef Hbeisch eşlik ediyor udun nağmelerine. Grubun bir de Last Flight filminin müziklerinin yer aldığı bir albümleri var. Hepsi ayrı ayrı dinlenmeye değer.

Le Trio Joubran'ın müziğinde derin bir anlam saklı. Dinlerken hissedebiliyorsunuz bunu. Bir nağme, mutlaka bir anıyı canlandırıyor. Müziğin, müzisyenin ruhundan kopup gelmesi mümkün kılıyor bunu. Hal böyle olunca, Le Trio Joubran gerçek müziği sunuyor bizlere, yavanlaştırdığımız anlamından oldukça uzaklaştırıyor. Dinleyin, dinlettirin...



1 yorum:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı