Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

14 Mart 2011 Pazartesi

Haftamı Şenlendirenler



Haftamın Kitabı: Tesadüfen elime geçen bir kitaptı Best of Perihan Mağden. 2005 yılında Merkez Kitapçılık tarafından en dikkat çeken köşe yazıların toplanıp bir araya getirilmesinden oluşuyor. Perihan Mağden, kendine has üslubu, olaylara bakış açısı sebebiyle farklı bir yazar. O'nu farklı kılan gördüğüm kadarıyla söyleyeceklerini pat diye söyleyivermesi, çekinmemesi ve dili. Kelimelerle çok fazla oynayıp, onları sakız gibi uzatmıyor, rahat ve sokak ağzı ile diyeceğini sakınmıyor. Perihan Mağden, şu sıralar yazmıyor, suskun. O, ortalarda yokken eski yazıları dolaşmaya devam ediyor, ancak 10-15 yıllık yazıları bile, gündemde olmamasına rağmen ilgi çekebiliyor.

Haftamın Albümü: Türk pop müziğine Dön Bebeğim, Ben Tabi Ki, Gitme, Gönül Yareler İçinde gibi birçok güzel şarkıyı kazandıran Ümit Sayın, bir düet albümüyle geri döndü. Bugüne kadar birçok sanatçıya beste veren Ümit Sayın, 10 şarkıdan oluşan "Söz Müzik Ümit Sayın" adlı albümünde Tarkan, Bendeniz, İzel, Levent Yüksel, Pınar Aylin, Erdal Çelik, Leman Sam, Suavi, Emel Müftüoğlu ve Işın Karaca ile düet yaptı. Albümün ilk klibinde ise Tarkan'la kamera karşısına geçti ve Gitme'yi seslendirdi. Keyifli dinlemeler...

Haftamın Filmi: 2006 yapımı The Ultimate Gift, benim yeni keşfettiğim filmlerden. Ülkemizde Son Armağan adıyla gösterime giren film, çok zengin olan Stevens ailesinin büyüğü Howard Red Stevens'in çocukları ve hiçbir zaman anlaşamadığı torunu Jason Stevens'a bıraktığı mirasla ilgili ilginç bir hikayeye dayanıyor. Hikaye başka karakterlerin de devreye girmesiyle değişiyor ve hüzünlü bir hal alıyor; sıkmadan, güzel diyaloglarla kendini izlettiriyor. Başrollerinde James Garner, Bill Cobbs, Drew Fuller, Ali Hillis ve büyümüş de küçülmüş yıldız Abigail Breslin rol alıyor.

Haftamın Dizisi: Yayınlandığı döneme damgasını vuran ve benim en sevdiğim dizilerden biri olan Prison Break'in yapımcıları, yeni bir hapishane dizisine soyundu ve Breakout Kings'i yarattı. Belirli suçlarda usta olan mahkumların, kaçak bir mahkumu yakalamak için devlet tarafından hapishaneden geçici süreyle çıkarılmaları ve suç tecrübelerini suçluları yakalamak konusunda kullanmalarını anlatan dizi, reytinglerde kendisine iyi bir yer edinmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde ikinci bölümü yayınlanan dizi, Prison Break'in ünlü karakterlerinden Robert Knepper, nam-ı diğer T-Bag'i de konuk ediyor. Umut ışığını gördüğüm yapım bakalım kalıcı olabilecek mi, bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı