Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

20 Nisan 2010 Salı

"V" - Ziyaretçiniz Var

Siz de benim gibi hala uzaylı filmlerini heyecanlı ve izlemeye değer bulanlardan mısınız? O zaman "V", tam da bu kalitede. 84-85 yıllarında bir dönem Trt'nin Ziyaretçiler adıyla yayınladığı uzaylı dizisi 15 yıl sonra yeni yüzleriyle yeniden ekrana döndü.

Bir gün şehrin üstüne büyük bir uzay aracı gelir, yanaşır; insanlık şaşkındır, ziyaretçileri merak etmektedir. Ziyaretçiler "biz dostuz" mesajlarıyla insanlığı selamlar lakin aslında amaçları başkadır. İşte "V" nin de hikayesi bu; ama günümüzün film teknolojileriyle çok daha gerçekçi ve çok daha heyecanlı.

29 uzay mekiğinin dünyanın önemli şehirlerinin üzerinde dünyaya iniş için dostluk çerçevesinde vize beklemesi ile başlıyor dizi. Efektler oldukça iyi, insanın diziyi izledikten sonra gökyüzüne bakası geliyor. Hani şimdi bir uzay mekiği gelse hiç şaşırmam ben, diziden tedarikliyim.

Uzaylılar insan formundalar, tabi derilerinin altındaki gerçek görünüşlerini saymazsak, teknolojileri dünya insanından oldukça ileride. Dünyaya C-4 maddesi için geliyorlar ve hükümetlerle dostluk ilişkileri çerçevesinde dünyada serbest dolaşımlar için anlaşma yapıyorlar; ancak zeki ve yetenekli FBI ajanımız Erica ( Lost'un Juliet'i Elizabeth Mitchell ) ve rahip Jack ( Joel Gretsch ) gizli bir toplanıya katılarak ziyaretçilerin asıl amacını tesadüfen öğreniyor ve gizliden savaşa başlıyorlar. Tabi dünyanın her yanına, her makama sızmış olmaları onları korkutsa da senelerden beri gizlice ziyaretçilere savaş açmış önemli bir grup olan Beşinci Kol'un varlığını öğrenince işbirliğiyle savaşı kızıştırıyorlar.

Dizinin yapmını The 4400'ün yaratacısı Peter Scott üstlenmiş. Pilot bölüm dünya çapında 13.9 milyon kişi tarafından oldukça iyi bir reytingle izlenmiş. Star Wars, Star TrekE.T. gibi fenomen dizi/filmlerle büyümüş ya da yaşlanmış insanoğlu için bu dizi bir nevi özlem giderme olmuş gibi görünüyor.

İkinci sezonun akibeti henüz belli değil, ama birinci sezon tam gaz devam ediyor. Uzaylılara her daim ilgisi olmuş, bilimkurgu aşıkları için çerez niyetine tadından yenmez. Dilerim Abc, dizinin arkasını sağlama alır da, bu duygusuz karizmatik uzaylı - duygusal insan savaşından, bu görsel şölenden bizleri mahrum bırakmaz. "V" günümüzde uzaylılara ilginç bir bakış açısı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı