Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Sessiz Kalma, Suça Ortak Olma


Bu ülkede hep kötü şeyler olacak değil ya; bazen kötü gidişata dur demek için kalpleriyle koca koca bariyerler oluşturmaya çalışan güzel insanlar da var. Bu güzel insanlar, bu bariyerleri yükseltmek, geçit vermemek için sanal dünyada platform oluşturdular: Sessiz Kalma Suça Ortak Olma

Bu platform aynı zamanda, benzer amaçlarla kurulmuş Yaşam Hakkına Saygı platformunun bir alt sitesi. Gönüllü hayvan korumacılarının 2006 yılında başlattığı bu hareket, bugün çığ gibi büyümekte. Temellerini Özgün Öztürk'ün attığı bu gönüllülük hareketi, binlerce kişiyi arkasına katmış, gönüllülük esasıyla her canlıya ellerini uzatmakta.

Yaşam Hakkına Saygı sadece biz insanların değil, dünyayı paylaştığımız diğer canlıların da yaşama hakkının olduğunu hatırlatmak ve bu hakkı unutanların karşısında durmak için hukuki yollardan mücadele vermek üzere kurulmuş bir platform. Çoğumuzun gözünden kaçan küçük ayrıntılar, çok şükür ki onların gözünden kaçmıyor; mağdur olmuş ya da olması muhtemel bütün canlılara kalplerini açıyorlar.

Platform gönüllüleri mağdur hayvanlar için çeşitli makamlara dilekçe sunmak yoluyla aktif olarak çalışıyor, aralarında sanatçıların da bulunduğu gönüllülerin de katkılarıyla parti, konser, piknik gibi organizasyonlar yaparak elde edilen maddi gelirle hayvanlara yardımcı oluyor, sık sık barınakları ziyaret ederek maddi ve manevi desteklerde bulunuyorlar. Sitede gönderilen dilekçeler, yanıt alınan dilekçeler listelenmiş vaziyette. Dilerseniz siz de dilekçelere imza atabiliyor, sessiz kalıp bu suçlara ortak olmaktan vazgeçebiliyorsunuz.

Onların mağdur olmaları hepimizin suçu, kabul edelim. Görmezlikten geldiğimiz için, doğayı mahvedip onların doğal yaşam alanlarını bozduğumuz için ya da akıl almaz bir canilikle işkence ve eziyet edenleri aramızda sakladığımız, günyüzüne çıkarmadığımız için, hepimiz suçluyuz. Benim bu yazıyı yazmamı, sizin de lütfedip okumanızı sağlayan bu sanal dünyada, parmaklarımızı 5-10 dakika yorarak, başkaları için bir şeyler yapabiliriz. Bir canlının daha hayatını kurtarmak için bir dilekçeye imza atmak mesela, neden olmasın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı