Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

2 Mayıs 2010 Pazar

Vitamin String Quartet




Bir yaylı grubu düşünün ki; sevdiğiniz, hayran olduğunuz, çocukluğunuzun/gençliğinizin en nadide şarkılarını çalsınlar enstrümantal olarak. O şarkıyı daha iyi duyabilin, daha çok sevin bu sayede. Bu bir hayal değil tabi; karşınızda Vitamin String Quartet!

Bir şarkı ararken başka şarkılara rastlarım bazen, tesadüf şarkıyı daha çok severim. Ya da bir film, dizi izlerken fonda çalan muhteşem şarkıyı napar eder, bulurum. VSQ ile tanışmam da bu şekilde oldu. The Vampire Diaries'in hoş bir sahnesinde birden kulağıma Coldplay'in Clocks'u çalınıverdi; hem de bir kemandan! Algılarım açıldı, kulaklarım titredi tabir-i caizse; bu şarkıyı hemen yüksek sesle dinleyebilmeliyim dedim ve ufak bir araştırma sonucu önce şarkının tamamıyla, sonra da daha bunun gibi yüzlerce şarkıyı yaylı grubu ile çalmış hayran olunası grup Vitamin String Quartet ile tanıştım.

Grup ağırlıklı rock ve pop şarkıları yaylılarla bir müzik şölenine dönüştürüyor adeta! Bir düşünün; R.E.M'in Losing My Religion'ı, Nickelback'in How You Remind Me'si, Beatles'ın Yesterday'i kemanla çalınsın. Fikri bile böylesine güzelken, bu albümler nasıl güzel olmasın?

Grubun çekirdek bir kadrosu var ama bugüne kadar yayınlanmış yaklaşık 100 albümün çoğunda farklı müzisyenler gruba eşlik etmişler. Dünyanın en ünlü sanatçılarının en ünlü şarkılarını çalarak kimi zaman kişiye özel, kimi zaman da karışık tribute albümler yaparak dinleyenlerin beğenisine sunmuşlar.

Ben mutlaka dinlenmeli derim. Bazen enstrümantal albüm dinlemek ruhu daha iyi dinlendiriyor, sözlerden ziyade notaların arasında kaybolmak iyi geliyor. VSQ tam da bu noktada en güzel melodilerle karşımızda duruyor. Clocks ve Losing My Religion'ı dinleyin, ne demek istediğimiz anlayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı