Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Bahar Bizi Neden Yoruyorsun?



Güneş açsam mı diye, bulutlar kaçsam mı diye düşünüyor bugünlerde. Bahar yüzünü bir gösterip, bir kaçırıyor. Doğanın dengesizliği, insan doğasının dengesini bozuyor. Aldım, verdim, ben seni yendim hesabı, belki de öcünü alıyor doğa bizden, bizim ondan kopardıklarımıza karşılık. Sağ gösterip, sol vuruyor. Montunu al çık mesela, atasın geliyor sıcaktan. İncecik giyinip çıksan, bir tufan, bir yağmur; hava birden kışa dönüyor. Büyüklerimizin dediği gibi; hava hastalık havası. C vitamini yüklenmenin aslında tam sırası.

İyi de kim takıyor ki vitaminleri? Biraz öylesine yaşıyoruz sanki. Ya da vitamini hani şu malum duygularda arıyoruz. Bahar havası yayları gevşetirmiş ya hani, kapılıp gidiyoruz bahtımızın rüzgarına. Baharı yaşamaya and içmişiz, doyasıya.


İzmir'in de havası bir başkadır, benzemez memleketin başka bir köşesine. Bir öyledir, bir böyle, oyun oynar sanki sizinle. Dakikada değiştirir fikrini; biraz yağmur yağdırayım der, sonra körfezden esen bir rüzgarla dağıtır bulutlarını, kalıverirsiniz yedi renk gökkuşağıyla bir anda. İzmir nazlı şehirdir, kızları nazlı, havası nazlı. Hep güzel kalmak ister İzmir ama nasıl güzel olacağına karar verememesindendir bu kafa karışıklığı.

Bahar da bir başkadır İzmir'de. Hava birden sıcaklaşır, ısınır, insanın içini ısıtır. Başkasının yazı, İzmir'in baharıdır. Sever İzmirli baharı, çok sıcağa tercih eder ılık-sıcak baharı. Bitmesi istenmez ama gelmesi sancılıdır. Sağanak yağmurların baskın çıktığı mart ayı geçmek bilmez bu şehirde. Ama nisan geldi mi tamamdır, tamam şimdi geldi bahar denir. Bir gün içinde derecesi yükselir havanın.Vücut dengesi de aynı hızla değişir, birden bitkin düşürüverir insanı. Canı bir şey yapmak istemez, Kordon'da iki tur atmak bile zor gelir bir an, o kadar yorgundur vücut, geçen bir kışın ardından. Tek çaresi vardır yorgunluğun, beklemek. Birkaç zaman geçince düzelecektir herşey, dengeler yerine gelecektir, eşitlenecektir. Yeniden koşabilmek için biraz zaman gerekir.

Baharın gelişi de böyledir işte, bir anda gelir, yerleşir, sevilir, sıcak yaz günlerinin, tatillerin habercisidir. Hep akla güzel şeyler getirir, o yüzden dört gözle beklenir.

Ya gel ya da bekle bahar, yordun bizi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı