Düşler Ovası Dediler Ki... Parov Stelar - Electro Swing Ondan Sorulur! Banshee - Karanlık Bir Kasaba Hikayesi The Time Traveler's Wife - Zaman Yolcusunun Karısı

28 Haziran 2010 Pazartesi

Haftamı Şenlendirenler




Haftamın Kitabı: Bu hafta Jerome David Salinger'in -kendisi benim ziyadesiyle hayran olduğum yazarlardan biridir- Yükseltin Tavan Kirişini Ustalar ~ Seymour Bir Giriş adlı kitabıyla haşır neşirim. Daha önceki öykülerinde ve kitaplarında bahsettiği Glass ailesinin yaşamından bir kesit sunuyor yine bu kitabında. Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz J.D Salinger'in ilginç bir yaşamı ve mümkün olduğunca az yayınlamayı tercih ettiği başyapıtları var. Ondan uzun uzun, sırf kendisine adayacağım bir yazıda bahsedeceğim. O yüzden şimdilik sadece, kitabın önsözüne "Yeryüzünde amatör bir okuyucu -yani okuyup geçen biri- kalmışsa eğer, tarifsiz sevgi ve minnetle, rica ediyorum ondan, bu kitabın ithafını dörde bölsün, karım ve çocuklarımla paylaşsın." diye not eklemiş büyük ustaya selam eder, isteğinin memnuniyetle yerine getirildiğini söylemeyi borç bilirim.

Haftamın Filmi: Bu kategori bu hafta kesinlikle Başka Dilde Aşk'a aitti. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Üstelik bunu Hollywood yapımı için değil de, bir Türk filmi için söylemek gerçekten umut verici. Birileri gerçekten Türk sineması için iyi bir şeyler yapmanın gayreti içinde. Son yazımda filmden uzun uzun bahsettim, okumanızı ve tabi ki filmi izlemenizi şiddetle öneririm.

Haftamın Albümü: Sagopa Kajmer ve Kolera'nın merakla beklenen 2. düet albümü Bendeki Sen raflardaki yerini aldı. Ben de sıkı bir Sagopa Kajmer dinleyicisi olarak albümü merakla bekliyordum ki yayınlanmış. Şimdilik henüz şarkıları sindirme aşamasındayım. Ama daha önceki albümlerinden tecrübeli olduğumdan, sindirdikten sonra nasıl dinlemekten kendimi alıkoyamadığımı bildiğimden; bu hafta şarkıları keşfetmekle meşguldüm. Büyük ihtimalle bu albüm de en sevdiklerim arasına girecektir. "Rap dinlemem, Sagopa Kajmer dinlerim" diyenlere keyifli dinlemeler.

Haftamın Dizisi: Ne zamandır bir sit-com takip etmiyordum. Doğaüstü olaylar, FBI olayları, aşk meşk dizileri derken, sit-com'dan bir hayli uzak kalmıştım ki, yaz tatiliyle beraber tatile giren dizilerden izlemediklerim arasından Rules of Engagement çıktı. İyi ki çıktı, çünkü gerçekten eğlenceli bir dizi. Evli çift Audrey ve Jeff, onların komşusu Jennifer ve yanına yeni taşınan nişanlısı Adam ile Adam'ın kadın delisi arkadaşı Russell'in ilişkiler üzerine garip olaylar ve komik diyaloglarından oluşan Rules of Engagement, yaz günlerinde vakit geçirmek için ideal, tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı